Matrend

cropped matrend magazin.png

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség minősített emberölés bűntette miatt emelt vádat egy fiatalkorú nő ellen, aki egy borsodi kisváros hátsó udvarán szülte meg gyermekét, majd azt a szomszédba dobta és magára hagyta – közölte a főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Jogg Zsolt tájékoztatása szerint a fiatalkorú vádlott együtt lakott szüleivel, és 2022 márciusában egy internetes közösségi oldalon ismerkedett meg egy húszéves férfival. Párkapcsolatba léptek, de a lány szülei a korkülönbség miatt megtiltották a kapcsolatot. Ennek ellenére a vádlott többször találkozott a férfival, és négyszer védekezés nélkül közösültek.

A FIATALKORÚ LÁNY TERHES LETT, DE SZÜLEI ÉS KÖRNYEZETE ELŐL ELTITKOLTA VÁRANDÓSSÁGÁT.

Tavaly február végén a tizenhat éves vádlott az esti órákban saját lakásuk hátsó udvarán életet adott a gyermeknek. Levágta a köldökzsinórt, beletömött WC-papírt az újszülött szájába, majd átküldte a szomszédos, lakatlan ház udvarára – ismertette a sajtószóvivő.

A szülés következtében a lány kórházi ellátásra szorult, ahol kiderült a terhesség ténye. A magára hagyott csecsemőt a kiérkező rendőrök megtalálták és átadták a mentőknek, de a koraszülött gyermek a hiányos gondozás és az alacsony külső hőmérséklet miatt elhunyt.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő, büntetlen előéletű vádlottal szemben fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztést és közügyektől eltiltást indítványozott.

via roviden.hu

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük